• Creatief
  • Enthousiast
  • Accuraat

Diensten

Beeld is heel waardevol, het zorgt onder andere voor herkenning en het beklijft beter! Wil jij bijvoorbeeld echt eens impact maken met een presentatie en de aandacht van jouw publiek vasthouden? Door (meer) beeld in te zetten boek je gegarandeerd succes op dat vlak. Ik kan jou helpen bij het maken van een praatplaat, visueel verslag of illustraties die jouw verhaal versterken. Mocht je je er zelf in willen bekwamen dan kan ik je de (basis)kneepjes leren tijdens één van mijn workshops

illustrator-illustration-11

Wat is dat nou precies, visueel communiceren?

 

Als je jouw verhaal overbrengt aan jouw collega’s, aan externen, jouw cliënten of bijvoorbeeld aan de leerlingen de klas dan wil je natuurlijk dat het duidelijk is zodat de ander het begrijpt. Het is daarnaast ook fijn als mensen geïnspireerd raken, enthousiast worden of bijvoorbeeld (in het geval van de leerlingen) aan de slag kunnen met een bepaalde opdracht. Dat alles staat of valt met (een goede) communicatie.

Er zijn verschillende manieren van communiceren. Je hebt de verbale en non-verbale wijze maar ook de geschreven en visuele manier van communiceren. Bewust of onbewust maak je vrijwel dagelijks gebruik van een combinatie van die vier vormen. Je praat namelijk (bijna) de hele dag, je gebruikt je handen en misschien gezichtsuitdrukking om iets duidelijk te maken, je schrijft e-mails en daarnaast geef je een collega of je kinderen vast eens uitleg door middel van een eenvoudige schetsje.

illustrator-illustration-21
illustrator-illustration-21

Laten we eens inzoomen op die vierde vorm

Over het algemeen kunnen de meeste mensen zich het meest herinneren van informatie die in een visuele vorm is overgedragen. Ja, ook zeker als je denkt geen beelddenker te zijn! Wist je bijvoorbeeld dat 75% van de sensorische neuronen getriggered worden door visuele stimuli?

Beeld communiceert sneller dan woorden omdat het vaak herkenbaarheid opwekt en het helpt de ontvanger (degene aan wie je het laat zien) om er meer detail van te onthouden.

Less is more

Het middel dat ik gebruik in de visuele communicatie is tekenen. Met eenvoudige poppetjes, simpele en herkenbare vormen help ik jou om jouw boodschap over te brengen. Dat doe ik door het tekenen van praatplaten, waarbij ik jouw document omzet naar een visuele weergave. Het vertalen van een (complexe) tekst of presentatie naar een getekend verslag of ik maak illustraties die jouw tekst kunnen ondersteunen. Ik kan je zelfs de basis leren in een van mijn workshops! Leuk toch?

illustrator-illustration-21